Met Rentsafe Inspector maak je een huurinspectie in een handomdraai.

...en nog eens helemaal gratis ook! Log nu in en maak als professional uw eigen account aan, personaliseer Rentsafe Inspector in jouw huisstijl en ga direct aan de slag!

Registreer direct Korte promo Uitgebreide uitleg

Beschikbaar voor Android en Apple tablets!

Rentsafe Inspector maakt je inspecties efficiënter

 • Al je woninginspecties op één centrale plek
 • De app ondersteund kale, gestoffeerde en gemeubileerde verhuur
 • Snel, veilig, eenvoudig en transparant voor alle partijen
 • Eindrapport compleet met afrekening van voorschotten
 • Voorkomt onnodige discussies over de borgafhandeling
 • Een eigen gebruikersomgeving voor alle betrokken partijen
 • Transparantie voor alle partijen.

  De Rentsafe Inspector gaat verder dan andere woninginspectie apps, die online te vinden zijn. Met de Rentsafe Inspector genereer je op gemakkelijke wijze een pdf file in jouw huisstijl, compleet met foto’s’ en alle relevante zaken die bij een goede opnamestaat horen!

  Voorkomt onnodige discussies.

  Een veelvoorkomende situatie, huurder en verhuurder hebben de gehele huurperiode een prima verstandhouding gehad, maar tijdens de check out ontstaan er alsnog vervelende discussies. Een goede opname en duidelijke standaarden zijn de oplossing!

 • Rentsafe Inspector ook voor gemeubileerde verhuur

  Bij gemeubileerde verhuur wordt de staat van de gehele inventaris duidelijk vastgelegd. Rentsafe Inspector beschikt over een standaard en snel in te vullen inventarislijst die op een logische manier per vertrek wordt doorlopen.
  De gegevens van het check-in rapport vormen de basis voor de check–out. Wanneer de check-out van een woning moet worden gedaan, wordt op eenvoudige wijze het in het verleden opgemaakte check-in formulier uit de database opgehaald. Dit formulier vormt de basis voor het check–out rapport.

 • Een snelle berekening van de borgafhandeling

  Tijdens de check–out worden alle zaken die afwijken van het check-in rapport en die we niet tot normale slijtage kunnen rekenen, opgetekend.
  Is er schade aan de inventaris dan geeft de app op basis van de ingegeven aanvangsstaat, de huurperiode en de vervangingsprijs, een suggestie wat een reële vergoeding zou zijn voor de aangebrachte schade. Op deze wijze zijn alle gegevens beschikbaar om direct tot een volledige afrekening te komen. Uiteraard staat het huurder en verhuurder vrij om iets anders overeen te komen, deze afspraken kunnen ook in Rentsafe Inspector vastgelegd worden!

 • Eindrapport compleet met afrekening van voorschotten

  Na de check-out wordt er net als bij de check-in een rapport gegenereerd. Aan het einde van het rapport tref je een financieel overzicht aan. Als er sprake is van schade aan inventaris en/of casco, worden de hierover gemaakte afspraken tevens vermeld.
  Is er verhuurd inclusief een voorschot voor gas, water en electra? De Rentsafe Inspector geeft op basis van de ingegeven meterstanden een indicatie van het verbruik en de bijbehorende financiële consequenties.
  Voorinspecties zijn eenvoudig in te plannen via je eigen gebruikersomgeving.

 • Eigen gebruikersomgeving voor alle betrokken partijen.

  Gebruikers van de Rentsafe Inspector kunnen inloggen, om rapporten klaar te zetten, accountinstellingen te wijzigen, of gebruikers toe te voegen. Daarnaast krijgen huurders en verhuurders ook inloggegevens. In deze beveiligde omgeving wordt het inspectierapport opgeslagen en bestaat er een mogelijkheid relevante informatie, zoals het huurcontract, op te slaan. Gebeurtenissen die gedurende de verhuurperiode plaatsvinden en die relevant zijn voor de check-out kunnen worden toegevoegd aan het dossier. In het check-out rapport staan deze gebeurtenissen automatisch vemeld.